Riktig bruk av olivenolje kan forvandle rettene dine

corinto olive oil

I det vitenskapelige miljøet er alle enige om fordelene med rå olivenolje, som et avsluttende element i retter, salater, kokte grønnsaker eller som et smakselement blandet med aromatiske urter, frukt, nøtter og tørkede grønnsaker, noe som skaper kombinasjoner som blir autentiske opplevelser. Den kan også brukes i oppskrifter på shakes, juice og smoothies.

Men når man spør om bruk av olivenolje til matlaging eller steking, er det flere svar.

Etter å ha lært om de ulike typene olivenolje og de forskjellige egenskapene som kan gjenkjennes under en smaksprøve, foreslår vi noen kombinasjoner av hvordan man kan tilpasse hver type olivenolje til en bestemt type rett.

Aromatiske og krydrede retter: fruktigere oljer fra modne oliven.

Bittere retter: Balanser med unge og krydrede olivenoljer, som kommer fra en grønnere avling.

Fete eller søte retter: Søte og myke oljer.

Syrlige retter: Søtere oljer for å balansere syrligheten i ganen.

Mykere smaksretter – Kokt fisk, Pasta og sauser: olivenolje fruktig grønn (bitter og krydret).

Retter mellomliggende smak – Hvitt kjøtt, Risotto og grønnsaker: olivenolje differensiert med middels mandel fruktig.

Mer intense retter – pizza, grillet kjøtt, røkt mat og sjømat: en olivenolje med mild smak som er mindre bitter og skarp.

Oster og salater: olivenolje myk og fruktig grønn.

Handlekurv